Casa > Notícies > Contingut

BRICS a Xiamen llest per jugar el seu paper en la governança global

Aug 15, 2017

La novena reunió de líders de la BRICS se celebrarà a Xiamen al setembre de 2017, del 3 al 5 de setembre. I la majoria de les fàbriques de la ciutat de Xiamen es tancaran durant uns dies, que depenen del requisit detallat del govern.


Més detalls sobre BRICS de China Daily:

brics.jpg

"BRICS: una aliança més sòlida per a un futur més brillant" reunirà els líders de Brasil, Rússia, Índia, Xina i Sud-àfrica a Xiamen, una ciutat costanera de la província de Fujian de Xina Oriental del 3 al 5 de setembre.

Els "països de maons d'or": una traducció xinesa de BRICS, representen els mercats emergents i són la veu dels països en desenvolupament del món.

El fort creixement econòmic significa que els BRICS són ara actors clau en l'economia mundial i en la governança global. Junts, els cinc van representar el 23 per cent de l'economia mundial de 2016, gairebé el doble de la seva participació l'any 2006. Els cinc han estat la font de més de la meitat del creixement global en els últims deu anys.

"La cooperació BRICS no només ha ajudat els propis països, sinó que ha reforçat el dret a parlar sobre temes mundials per a tots els països en desenvolupament", va dir Ruan Zongze, vicepresident executiu de l'Institut d'Estudis Internacionals de la Xina.

Com a titular de la presidència BRICS aquest any, Xina acull la sèrie de reunions que generalment precedeixen a la cimera dels dirigents. A principis d'aquesta setmana, els ministres de comerç es van reunir a Xangai i van acordar unir-se al proteccionisme i fer tot el possible per garantir la supervivència del sistema comercial multilateral.

A la fi de juliol, es va celebrar a Beijing una reunió de seguretat de BRICS, amb discussions sobre governança global, antiterrorisme, internet, energia, seguretat nacional i desenvolupament.

Al juny, els ministres de finances i els governadors del banc central van acordar reforçar la cooperació en diversos àmbits fiscals i financers, incloent el nou Banc de Desenvolupament del BRICS i la col·laboració reguladora.

"Crec que la cimera d'aquest any a Xiamen produirà una cooperació més pràctica i concreta, i millorarà la confiança i la confiança entre els BRICS", va dir Shen Yi, director del centre d'estudis de BRICS a la Universitat de Fudan.

Xina no vol limitar la cooperació futura a les cinc nacions. Al març, el ministre d'Afers Exteriors, Wang Yi, va dir que la Xina exploraria les modalitats d'expansió de "BRICS Plus" i construirà una associació més àmplia a través del diàleg amb països en vies de desenvolupament i organitzacions internacionals.

"BRICS plus" proporcionarà oportunitats a altres economies i injectarà impuls a la globalització econòmica, va dir el economista en cap del Banc de Desenvolupament Eurasiàtic Yaroslav Lissovolik.

"Les propostes del ministre d'Afers Exteriors de la Xina, Wang Yi, sobre l'expansió de la zona de col·laboració de BRICS no només són oportunes a la llum de la presidència xinesa de BRICS, sinó que també tenen com a objectiu donar un nou impuls als processos d'integració en les complicades condicions de la propagació del proteccionisme en l'economia mundial ", va dir Lissovolik.

Amb el progrés dels últims deu anys i una actitud més inclusiva, els BRICS estan preparats no només per a la cimera de Xiamen, sinó per a una altra dècada d'or.